Alishan Oolong
18/06/2014
Effects on the body: Alishan has several unique properties due to the high content of pectin and pectin compounds. This — wound healing and improving the exchange of bile acids, detoxifying, reducing side effects from pharmacological agents. Alishan helps reduce cholesterol in the blood, increases efficiency, cope with fatigue and headache. Enhances mental and physical activity.
Infusion of tea has a rich amber honey color.
Taste: light, velvety, vanilla and honey bouquet, changing from sip to sip, taste creates satisfaction. Long-sweet floral aftertaste. Refreshes and invigorates.
This tea refers to slabofermentirovannym twisted Taiwanese oolong. Homeland Alishan Oolong eastern part of the island of Taiwan: Taichung County, Heping village. This is the highest tea plantations: 1800-2700 meters above sea level.
Mountain thin air, sudden temperature fluctuations. Tops of mountains with plantations of tea bushes in a cloudy mist. The appearance of the morning sunlight, the gradual warming of the air — all this is revealed in the tea prepared from leaves growing on Mount Alishan.
Wonderful Alishan Mountain — a place where there are the most beautiful sunrises and sunsets on the island of Taiwan, for the beauty of the Portuguese called «Formosa» — perfect. To convey the taste tea this transcendental world, fermented tea leaves up to 15-20%. Oolong tea leaves with Alishan mountains, twisted from two or three tea leaves and amaze. Hard to believe that in this whole twisted pea shoot apex of the tea bush — although these petioles shoots well marked. These pea-tea leaves very intricately painted — Shades of Green «flow» on them, causing the association with malachite or mystical jade.
Perhaps, Alishan sometimes behaves unpredictably, sometimes revealing at once, and sometimes only at the second or third meeting with him. A careful brewing Ali Shan Oolong open the way to your inner worlds — in the limitless space of feelings and images.
Похожие записи:
Алишань Улун
18/06/2014
Воздействие на организм: Алишань обладает рядом уникальных свойств, благодаря высокому содержанию пектинов и пектиновых соединений. Это — заживление ран, улучшение обмена желчных кислот, выведение токсинов, уменьшение побочных эффектов от приёма фармакологических препаратов. Алишань способствует снижению холестерина в крови, повышает работоспособность, справляется с утомляемостью и головной болью. Повышает умственную и физическую активность.
Настой чая имеет насыщенный янтарно-медовый цвет.
Вкус: лёгкий, бархатистый, ванильно-медовый букет, меняющийся от глотка к глотку, создаёт вкусовое удовлетворение. Долгое сладковато-цветочное послевкусие. Освежает и бодрит.
Этот чай относится к слабоферментированным скрученным тайваньским улунам. Родина Улуна Алишань восточная часть острова Тайвань: уезд Тайчжун, деревня Хэпин. Это самые высокие чайные плантации: 1800-2700 метров над уровнем моря.
Горный разряженный воздух, резкие температурные колебания. Макушки гор с плантациями чайных кустов в облачном тумане. Появление утром солнечных лучей, постепенное прогревание воздуха, — всё это раскрывается в чае, приготовленном из листьев, растущих на горе Алишань.
Чудесные горы Алишань – это место, где бывают самые красивые рассветы и закаты на всем острове Тайвань, за красоту названном португальцами «Формоза» — прекраснейший. Чтобы донести во вкусе приготовленного чая этот заоблачный мир, чайный лист ферментируется до 15-20%. Чаинки улуна с горы Алишань, скрученные сразу из двух-трех чайных листьев, поражают воображение. Трудно поверить, что в этих горошинках скручены целые верхушки побега чайного куста — хотя черешки этих побегов хорошо заметны. Эти горошины-чаинки очень причудливо окрашены — оттенки зеленого «перетекают» по ним, вызывая ассоциации с малахитом или мистическим нефритом.
Пожалуй, именно Алишань порой ведет себя совершенно непредсказуемо, раскрываясь иногда сразу, а иногда только при второй-третьей встрече с ним. При внимательном заваривании Али Шань Улун откроет дорогу в ваши внутренние миры – в безграничные пространства чувств и образов.